Spinning Babies 2022 Virtual World Confluence - Biruni Üniversitesi

Spinning Babies 2022 Virtual World Confluence

14 Eki 2022 Cuma
Spinning Babies 2022 Virtual World Confluence

Fakültemiz Ebelik bölümü hocalarımızdan Dr. Öğr. Üyesi Halime Şule Selman ”Spinning Babies 2022 Virtual World Confluence” Konferansı kapsamında konuşmacı olarak 16.10.2022 tarihinde konuşmasını gerçekleştirecektir.

Konuşmasının detayları:

Anahtar Kelimeler: İlk doğum, çoklu sezaryen, fizyolojik doğum, takım çalışması

Sunum Adı: İlk Doğumlar – Çoklu sezaryenlerin önlenmesinde ilk doğuma odaklanma

Sunum Açıklaması: Primer sezaryen doğum, sezaryen oranlarının artmasına neden olan tekrar sezaryenlerin ana nedenlerinden biridir. Özellikle ilk doğumda sezaryene yol açan gereksiz rutin müdahaleler ve aceleci kararlar, tekrarlayan sezaryenlerin meydana geldiği sonraki doğumlarda özellikle önemli rol oynamaktadır. Tekrarlayan sezaryen, hem anne hem de bebek için ciddi, bazen yaşamı tehdit eden obstetrik komplikasyon riskinde artışa yol açar. Bununla birlikte, kadınlar ilk doğumunu vajinal doğumla yapıyorsa, sonraki gebeliklerin normal doğumla sonuçlanma olasılığı daha yüksektir. Bu sonuçta gereksiz sezaryen oranları ile birlikte tekrarlayan sezaryen oranlarını azaltacaktır. Fizyolojik yaklaşım özellikle ilk doğumlarda önemlidir, çünkü ilk doğumlar uzun zaman alabilir ve daha zor bir seyir izleyebilir. Sunum, tekrarlayan sezaryenleri önlemek için özellikle ilk doğumlara odaklanmanın gerekliliğine dikkat çekecektir.

Değerli hocamızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.