Dil ve Konuşma Terapisi (İngilizce) - Biruni Üniversitesi

Dil ve Konuşma Terapisi (İngilizce)

Sevgili Öğrenciler,

Dil ve Konuşma terapistleri, her yaştan bireyde ortaya çıkabilecek dil, konuşma, iletişim, ses ve yutma bozukluklarını değerlendirmede, önlemede ve müdahalede görev alan sağlık personelleridir. Örneğin; inme sonrası ortaya çıkabilecek iletişim ve/veya dil, konuşma bozukluklarında müdahalede görev alarak kişinin becerilerini maksimum seviyeye çıkarmayı hedefleyebildikleri gibi, doğum sonrası beslenme ve yutma problemi yaşayan yeni doğanda beslenme güçlüğünün en aza indirilmesi/ortadan kaldırılmasını sağlayarak çalıştığı kişilerin yaşam kalitesini yükseltir.

Dil ve konuşma terapisi eğitimi boyunca öğrenciler dil, konuşma ve işitmenin anatomi ve fizyolojisinin yanı sıra psikoloji, dilbilim, nöroloji ve özel eğitim gibi tamamlayıcı disiplinler arası ve multidisipliner alanlardan dersler alırlar.

Küreselleşen dünya ile İngilizce evrensel iletişim yöntemlerinden biri haline geldi. En yeni çalışmaları ve son teknolojiyi takip etmek oldukça önem kazanmıştır. Bu nedenle, Dil ve konuşma terapisi bölümü için de güncel alan yazını ve alandaki gelişmeleri takip etmek için İngilizce dil yeterliliği oldukça önemlidir. Bu küresel gereklilikleri sağlamak için Biruni Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde güçlü akademik kadrosu ve güncel eğitim planıyla birlikte Dil ve Konuşma Terapisi (İngilizce) bölümü kuruldu.  Bölümümüzün amacı hem sağlam teorik bilgiye hem de iyi klinik becerilere sahip öğrenciler yetiştirmektir.

Web sitemizi inceleyerek bölümümüz hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Son güncelleme tarihi 23 Kasım 2022 Çar., saat 16:21