Engelli Kadınlar Sağlık Hizmetlerine Erişim ve Sosyal İçerme Etkinliği - Biruni Üniversitesi

Engelli Kadınlar Sağlık Hizmetlerine Erişim ve Sosyal İçerme Etkinliği

19 Mar 2024 Salı
Engelli Kadınlar Sağlık Hizmetlerine Erişim ve Sosyal İçerme Etkinliği

5 Mart 2024 tarihinde, Biruni Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından alanında uzman hocalarımız Prof. Dr. Nezihe KIZILKAYA BEJİ, Prof. Dr. Hülya KAYIHAN, Doç. Dr. Buket AKINCI, Dr. Öğr. Üyesi Gülsen ÇAYIR, Öğr. Gör. Remziye AKARSU, Öğr. Gör. Elif ESKİOĞLU, Öğr. Gör. Ezgi ERTAL’ın katkıları ile engeli olan kadınların sağlık hizmetlerine erişimleri, toplumsal katılımlarını artırmak için yapılabilecekler ve karşılaştıkları çeşitli sorunları ve olası çözüm önerilerini tartıştık. Engeli olan kadınların sağlık hizmetlerine erişimlerinde karşılaştıkları zorluklar ve bu zorlukların üstesinden gelmek için atılabilecek adımlar tartışıldı. Ayrıca, bu bireylerin toplumsal katılımlarını arttırmak için neler yapılabileceği konusu da ele alındı.Toplantı, bu önemli konuların aydınlatılması ve çözüm yolları bulunması adına oldukça verimli geçti.