“Mezunlarımızla Geleceğe Altın Harflerle Biruni Üniversitesi Yazıyoruz” - Biruni Üniversitesi

“Mezunlarımızla Geleceğe Altın Harflerle Biruni Üniversitesi Yazıyoruz”

Tarih : 28 Haz 2022 Salı
“Mezunlarımızla Geleceğe Altın Harflerle Biruni Üniversitesi Yazıyoruz”

Bilime ve insanlığa hizmet edecek nesiller yetiştiren Üniversitemizin mezuniyet töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel, “Bugün alnınıza altın harflerle Biruni yazıyoruz. Bundan sonraki başarılarınız, bizim onurumuz olacak. Bizim başarımız da sizlerin gururu olacak. Biruni ismi her geçtiği zaman ‘iyi ki orada okumuşum’ diyeceksiniz” dedi.

Üniversitemiz, 6 Fakültesi ve 1 Meslek Yüksekokulu ile 52 bölümden aldıkları eğitimlerini 2021-2022 akademik yılında başarıyla tamamlayarak bilimin geleceği olan 2441 öğrencisini daha mezun etmenin gururunu yaşıyor. Üniversitemizde gerçekleşen 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Törenlerimiz, Üniversitemizde coşkuyla kutlandı. 23-24-25 Haziran 2022 tarihlerinde gerçekleştirilen törenlerimiz, renkli görüntülere ve unutulmaz anlara sahne oldu. Mezuniyet Törenlerimiz, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Üniversitemizin tanıtım filmi, öğrencilerinin anılarından oluşan video gösterileri ile devam eden törenlerimizde, ülkemizin kültürel zenginliğini temsil eden folklor ekibinin sergilediği oyunlar, misafirlerimiz tarafından büyük ilgi gördü.

Birunili Olmanın Ayrıcalığını Hissedeceksiniz

Üniversitemiz Mezuniyet Töreninin açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel, gece gündüz demeden çalışarak mezun olan öğrencilerimize, onları kalpleri titreyerek bugünlere getiren ailelerine; Üniversitemize başladıkları andan itibaren her öğrenciyi kendi evlatları gibi hayata hazırlayan ve son bilgilerle donatan öğretim üyelerine teşekkür ederek sözlerine başladı. Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel, “Bugün bir başlangıcın sonudur. Bugün alnınıza altın harflerle Biruni yazıyoruz. Bundan sonraki başarılarınız, bizim onurumuz olacak. Bizim başarımız da sizlerin gururu olacak. Biruni ismi geçtiği zaman ‘iyi ki orada okumuşum’ diyeceksiniz. İyi üniversiteden mezun olduğunuzu alanınızda çalışırken daha fark edeceksiniz. İnanıyorum ki, bir 5 yıl içinde Türkiye’de en üst sırada olan, hemen arkasında dünyada sıralamasına giren bir üniversite olarak sizi her zaman onurlandıracağız.” dedi.

“Devamlı Öğrenen Olun”

Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel, mezunlarımıza şu tavsiyelerde bulundu: “Yeni bir hayata başlıyorsunuz. Hayatın nasıl olduğunu biliyorsunuz. Bilişim çağındayız. Devamlı öğrenen olacağız. İnsan düşünceden ibarettir. Hafif risk alacaksınız. Başarmak için inanmak gerekiyor. İnanmak için aşkla yapınca sonu geliyor. Zamanı iyi okuyun. Zamanı iyi okumadıkça başarılı olamayız. Kendimize güvenin. Güven ruh gibidir. Güveninizi kaybettiğiniz mesleğinizi yapamazsınız. Güvenim ‘çalışmak’ diyeceksiniz.”

Kepler Havada!

Diş Hekimliği, Eczacılık Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Tıp Fakültesi ve Meslek Yüksekokulundan öğrencilerimiz mezun oldu. Mezuniyet belgelerini alan öğrencilerimiz, öğretim üyelerimizi ve ailelerini selamlarken duygusal anlar yaşandı. Öğrencilerimiz Mezun Yemini ettikten sonra, törenin en coşkulu ânını keplerini havaya fırlatarak yaşadılar. Öğrenciler, mezuniyet töreninin tadını bahçede eğlenerek çıkardılar.