Biruni Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrencileri Önlük Giyme Töreniyle Mesleğe İlk Adımlarını Attılar - Biruni Üniversitesi

Tarih : 12 Ara 2023 Salı

Biruni Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 2023-2024 akademik yılı “Önlük Giyme” töreni, 12 Aralık Salı günü 09:30 – 13:30 saatlerinde gerçekleşti. Kurumsal İletişim Direktörü Serpil BÖCEK ve İngilizce Öğretmenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Manolya SAĞLAM’ın sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Üniversitemizi ve kampüsümüzü anlatan tanıtım filminin gösterimi sonrasında ise açılış konuşmasını yapmak üzere Biruni Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezihe KIZILKAYA BEJİ kürsüye geldiler.

Konuşmasına, “Değerli öğrencilerimiz mesleklerinde attıkları ilk adımlarında beyaz önlüklerini giyecekler. Bilindiği üzere sağlık hizmetleri bir ekip çalışması gerektirmekte ve sağlığın çeşitli alanlarında eğitim görmüş meslek sahipleri hastanın sağlığına kavuşmasına, mevcut sağlığının korunmasına yönelik hedefine birlikte yürümektedirler. Ekibin başarısında ki en önemli şey ekip üyelerinin birlikte etkin olarak çalışmasıdır.” şeklinde başlayan BEJİ, sağlık hizmetlerindeki her birimin birbirleriyle koordineli olarak çalıştığını ve her birimin ayrı ayrı öneme sahip olduğunu belirtti. BEJİ, “Bu çalışmanın başarısında önemli ve etkili olan bir diğer faktör ise sağlık hizmetlerini sunan hekim, hemşire, ebe, diyetisyen, fizyoterapist ve odyolog gibi tüm sağlık ekibi üyelerinin iyi bir eğitim almış olmalarıdır.” diyerek üniversitede kaliteli bir eğitim alınmasının ne denli önemli olduğunu vurguladı.

Tören, Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin gerçekleştirmiş olduğu etkinliklerin yer aldığı video gösterimiyle devam etti. Ardından ise Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edildi.

Beyaz önlüğü giyerek mesleğe ilk adımlarını attıklarını dile getiren Rektör YÜKSEL, “Herkes gibi yaparsanız herkes gibi olursunuz fakat işinize enerji katarsanız, işinize aşk katarsanız, işinize ruh katarsanız fark oluşturursunuz. Fark oluşturmak dünyanın en büyük mutluluklarındandır.” sözleriyle çaba ve azmin önemine, yaptığımız işi özveri ve farkla gerçekleştirmenin gerekliliğine değindi. Rektör Yüksel, “ Üniversite, hayatı doğru okumanın öğretildiği yerdir.” diyerek üniversite eğitiminin ne denli önemli ve elzem olduğunun altını çizdi. Sözlerine devam eden Rektör YÜKSEL, “Eğer dünyayı doğru okuyamıyorsanız, hayatı doğru okuyamıyorsanız, kaybedilmiş bir ömür geçirdiniz demektir.” şeklinde ki konuşmasıyla, okumanın ve farkındalık sahibi olmanın yaşamımızda ki en önemli unsurlardan birisi olduğunun altını çizdi. Öğrenmenin ve ilerlemenin hem kendimiz için hem de insanlık için en büyük faydalardan olduğunu sözlerine ekledi.

Rektör Yüksel, ötekileştirme ve ayrımcılık anlayışının ne denli yanlış bir tutum olduğunu, bizleri geriletmekten başka hiçbir işe yaramadığına değinerek, “ Ötekileştirmenin olmadığı en önemli üniversitede okuyorsunuz. Yaklaşık bin sene önce Biruni diyor ki, ‘İnsanların fikir ve içtihatları türlü türlüdür, cihanın mamuriyeti de bu görüşlerin çeşitliliği ile kaimdir’. Onun için farklı fikirlerin varlığı bizim için en büyük özellik. Bu yüzden birbirimizin fikirlerine değer vereceğiz. Üstün olduğunuzu söyleyebilmek için ise dört tane kalite var; birincisi doğru olacağız, ikincisi işimizi iyi yapacağız, üçüncüsü vatanımızı çok seveceğiz ve herkese yardım edeceğiz, dördüncüsü ise yalan söylemeyeceğiz. Her zaman söylerim, ‘Hayat işini iyi yapanlar ve iyilik yapanlar dışında asla hiç kimsenin kazanamadığı bir oyun yeridir. Çünkü kötüleri hiç anımsamayız, her zaman iyiler isimlerini bırakıyor ” dedi. Konuşmasını öğrenciler için söylediği, “Bahtınız açık olsun, yolunuz aydınlık olsun, geleceğiniz parlak olsun ve rüzgâr devamlı arkanızdan essin. Kalın sağlıcakla.” sözleriyle noktaladı.

Önlük giyme töreni, sırasıyla; Beslenme ve Diyetetik, Çocuk Gelişimi, Dil ve Konuşma Terapisi Türkçe/İngilizce, Odyoloji, Ergoterapi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Türkçe/İngilizce, Hemşirelik Türkçe/İngilizce ve Ebelik bölümü öğrencilerinin önlüklerinin giydirilmesiyle son buldu. Törenin ardından toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.