Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (İngilizce) Bölümümüzün TÜBİTAK 1001 Projesi Başarısı - Biruni Üniversitesi

Tarih : 22 Tem 2022 Cuma

Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (İngilizce) Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Buket AKINCI’ nın yürütücüsü olduğu ‘Türkiye Kökenli Bir Kişiselleştirilmiş Solunum Egzersiz Cihazının Geliştirilmesi ve Klinik Etkilerinin Farklı Örneklemler Üzerinde İncelenmesi’’ projesi, TÜBİTAK 1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır. Projede; İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Esen Kıyan, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Gökşen Kuran Aslan, Demiroğlu Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Ezelsoy, Biruni Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (İngilizce) Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Hikmet Uçgun, Biruni Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği (İngilizce) Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Sarper Kara ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Özge Ertan görev alacaktır.

Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak Doç. Dr. Buket Akıncı ve proje ekibini yürekten kutlar, başarılarının devamını dileriz.