Sağlık Yönetimi – İş ve Kariyer Olanakları - Biruni Üniversitesi

Sağlık Yönetimi – İş ve Kariyer Olanakları

Ülkemizin profesyonel sağlık yöneticisi ihtiyacı 30.000 olarak belirtilmektedir. Halen 6.000 dolayında mesleki eğitimini almış ve aktif çalışan profesyonel bulunmaktadır. Diğer kısımdaki ihtiyacı hekimler, hemşireler gibi sağlıkçılar veya genel anlamda işletme yönetimi eğitimi almış profesyoneller karşılamaktadır. Ancak sağlık nosyonu eksik yöneticilerin sektöre ve hizmetlere adaptasyonu zaman almakta ve istenilen başarı sağlanamamaktadır. Sağlık turizmi ve serbest sağlık bölgeleri hayata geçirilebilirse ihtiyacın daha da artacağı açıktır.

Bir sağlık kuruluşunu uygun şekilde tasarlayıp kurmak, işleri sevk ve idare etmek, sağlık kuruluşlarının performansını ölçüp değerlendirebilmek, sorunları fark edip çözmek ve değerlendirme faaliyetlerinde bulunmak sağlık yöneticisinin görevleri arasındadır.

Bölüm mezunlarının üniversitelerde akademisyen olarak görev alması bir başka seçenektir.