Uluslararası Katılımlı Dünya Ergoterapi Günü etkinliği gerçekleştirildi - Biruni Üniversitesi

Uluslararası Katılımlı Dünya Ergoterapi Günü etkinliği gerçekleştirildi

Tarih : 30 Eki 2021 Cumartesi
Uluslararası Katılımlı Dünya Ergoterapi Günü etkinliği gerçekleştirildi

Etkinliğimize başlamadan önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı töreni gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını yapmak üzere, Türkiye Ergoterapi Derneği Başkanı, Biruni Üniversitesi Ergoterapi Bölüm Başkanı sayın Prof. Dr. Hülya Kayıhan hocamız kürsüde yer aldı.

Ardından Dünya Ergoterapi Federasyonu Başkanı Samantha Shann’ın ergoterapi gününe dair mesajını dinledik. Açılıştan sonraki uluslarası buluşma panelinde, Hacettepe Üniversitesi Ergoterapi Bölümü’nden sayın Doç. Dr. Meral Huri hocamızın Zoom üzerinden yaptığı sunumu izledik.

Ardından, Uluslararası İlişkiler Ofisi koordinatör yardımcısı Ebru Kara, Erasmus ile ilgili bilgilendirmelerini yapmak üzere kürsüde yer aldı.

Okulumuzu Erasmus programı kapsamında ziyaret eden , Slovenya Ljubljana Üniversitesi Ortez Protez bölümü Öğretim Üyesi Sayın Tina Levec’in bilgilendirici sunumunu dinledik.

Programın devamında okulumuz Ergoterapi Bölümü öğrencileri, Dünya Ergoterapi Günü’ne istinaden hazırladıkları “katılım” temalı etkinliklerini sergilediler.

Otizm ve Katılım panelinde Sayın Prof. Dr. Hülya Kayıhan, Sayın Biruni Üniversitesi Ergoterapi Bölümü Öğr. Gör. Remziye Akarsu, Sayın Biruni Üniversitesi Ergoterapi Bölümü Arş. Gör. Suzan Kaya Evsen hocalarımız ve değerli annemiz Ayşe Güçer, değerli sunumlarını gerçekleştirdiler. 3D Yazıcı Teknolojisine Disiplinlerarası Bakış Panelinde, Biruni Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı, Ergoterapi Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Başar Öztürk, Slovenya Ljubljana Üniversitesi Ortez Protez Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Tomaz Lampe, Biruni Üniversitesi Ergoterapi Bölümü Arş. Gör. Sayın Ekin Akpınar hocalarımız ve Biruni Üniversitesi Ergoterapi Bölümü öğrencimiz Samet Özcan, bilgilendirici sunumlarını gerçekleştirdiler.