Önlük Giyme Töreni - Biruni Üniversitesi

Önlük Giyme Töreni

Tarih : 09 Ara 2021 Perşembe
Önlük Giyme Töreni

Beslenme ve Diyetetik, Çocuk Gelişimi, Dil ve Konuşma Terapisi (Türkçe) Dil ve Konuşma Terapisi (İngilizce), Ergoterapi, Ebelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (Türkçe), Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (İngilizce), Hemşirelik (Türkçe), Hemşirelik (İngilizce) bölümlerimizin 2019 ve 2020 girişli öğrencileri 8-9 Aralık 2021 tarihinde düzenlenen törenlerle beyaz önlüklerini giydi.

Törenimiz, Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel başta olmak üzere akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz ve ailelerimizin yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel, beyaz önlük giyecek öğrencileri tebrik ederek sözlerine başladı. ‘’Kendini yaşam boyu öğrenmeye alıştırmış, hastasının sırlarını saklayan, etik değerlere dikkat eden hemşireler, diyetisyenler, fizyoterapistler, ebeler, dil ve konuşma terapistleri, ergoterapistler, çocuk gelişimciler, odyologlar olarak yetişin’’ şeklinde konuştu.

Dekanımız Prof. Dr. Sayın Nezihe Kızılkaya Beji yaptığı konuşmasında, ‘’Hasta olanın sağlığına kavuşturulması ve sağlamın sağlığının korunması hedefinde sağlık hizmetleri ekip çalışanları birlikte yürümektedirler. Ekibin başarısında önemli rol oynayan ekip üyelerinin birlikte etkin olarak çalışmasıdır, her bir üye vazgeçilmezdir.’’ dedi