Fakültemizde Yapılacak Olan Online Sınavlar ve Kuralları Hakkında Bilgilendirme - Biruni Üniversitesi

Fakültemizde Yapılacak Olan Online Sınavlar ve Kuralları Hakkında Bilgilendirme

Tarih : 25 Kas 2020 Çarşamba
Fakültemizde Yapılacak Olan Online Sınavlar ve Kuralları Hakkında Bilgilendirme

1- 2020-2021 Akademik yılı güz dönemi final (11-24 Ocak 2021 tarihleri arasında) ve bütünleme (1-12 Şubat 2021 tarihleri arasında) sınavları BirDeHA sistemi üzerinden online olarak yapılacaktır.

2- Sınav sonuçlarını başarı notuna etki oranı aşağıdaki gibidir.

Birinci ara sınav : %20

BirDeHa sınavı iki kez : %5 + %5 (10 soruluk tek bir sınav yapılabilir)

İkinci ara sınav :  % 30*

Final  : %40

*Öğretim üyesi/ öğretim elemanı %30 luk ikinci bir ara sınav yerine; dersin niteliğine göre,  klinik uygulama değerlendirme/ klinik uygulama sınavı/ ödev/ vaka-rapor sunumu vb. ile değerlendirilmesine karar verebilir.

3- Sınav süresini verimli ve etkili kullanabilmek için, sınav saatinden en az 10-15 dakika önce sisteme giriş yapılması gerekir.

4- Her sınava yalnızca bir kez giriş yapılabilecektir.

5- Sınav boyunca bitime kalan süre ekranda görülecektir.

6- Sınav soruları her sayfada bir soru ve o soruya ait cevap şıkları olacak şekilde gösterilecektir.

7- Soruların ve seçeneklerin sıralaması her öğrencide farklı olacaktır.

8- Bir soru görüldükten sonra, cevap işaretlenirse ya da işaretlenmeden diğer soruya geçilir ise, sınav güvenliği sebebi ile bir daha önceki soruya geri dönülemeyecektir.

9- Tüm soruları cevapladıktan sonra “Uygulamayı Bitir” butonuna, ardından “Tümünü Gönder” ve “Bitir” butonunun tıklanması gerekir. Bu işlem tamamlanmadığı takdirde sınav puanı oluşmamaktadır..

10- Sınav sistemine erişen kullanıcıların tüm hareketleri (Sisteme başarılı ya da başarısız giriş denemeleri ve nedenleri, IP bilgisi, işaretlenen cevaplar vb.) kayıt altına (log) alınmaktadır.

11- Sınav gizliliği esastır; soruların kopyalanması, yazdırılması, kaydedilmesi ve fotoğrafının çekilmesi yasaktır. Paylaşımı halinde Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği hükümleri uygulanır.

12- Teknik aksaklıklar (elektrik kesintisi, internet kesintisi, bilgisayar sorunları vb.), sağlık sorunları vb. nedenlerle sınava giremeyen ve sınavı tamamlayamayan öğrenci mazeret sınavı hakkı kullanır. Dersin öğretim elemanı uygun görürse mazeret sınavını kayıt altında sözlü sınav şeklinde yapabilir.