Çocuk Gelişimi – Eğitim İçeriği ve Stajlar - Biruni Üniversitesi

Çocuk Gelişimi – Eğitim İçeriği ve Stajlar

İşime, iyi buğday tohumlarını biriktirmiş ve bereketli bir parça toprak bağışlanmış bir köylü gibi başladım.
Dilediğim gibi ekip biçecektim. Ama öyle olmadı. Toprağın üstündeki otları ayıkladığımda altın buldum.
Otlar çok değerli bir hazineyi saklıyormuş.”
Maria Montessori / 1907

Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümün de verilen eğitimin temel amacı da; çocuklarımızın içinde var olan bu hazineyi açığa çıkartmak için uğraş veren sektörün ihtiyaç duyduğu donanıma sahip, çağdaş, çocuk ve insan sevgisi ile bütünleşmiş nitelikli profesyoneller yetiştirmektir. Ayrıca; Çocuk Gelişimi Programı, uygulamalı araştırma olanakları sunan ve güçlü bir araştırma temeline dayanan politikaları bir arada sunan benzersiz olanaklara sahiptir.

0-18 yaş arası bireylerin gelişimlerinin değerlendirilmesinde çocuk gelişimi alanında yurt içi ve yurt dışı profesyonel eğitim almış uzmanlara ihtiyaç vardır. Çocuk Gelişimi Bölümünün sekiz yarıyıllık eğitimleri süresince öğrencilere; çocuklarla ilgili alınacak kararların derinleştirilmesinde ki çocuk gelişim teorileri hakkında tam donanımlı bilgiler verilecek olup öğrencilerin zengin öğrenme fırsatları sağlayan konferanslara, seminerlere, atölye ve saha çalışmalarına katılmaları sağlanacaktır. Ayrıca, dünya çapında çocuk gelişimi ve eğitimi sektörü ile ilişkili güncel gelişmeleri takip eden ve çocuk gelişimi alanında bilimsel çalışmalarda rol alabilecek mezunlar yetiştirmek hedeflenmiştir. Çocuk Gelişimi Bölümünden mezun olan öğrenci;

1. Çocuk gelişimi ve eğitimi alanındaki kuramsal bilgilere uzmanlık düzeyinde sahiptir.
  2. Çocuk gelişimi ve eğitimi alanındaki kuram ve uygulamaları bilir ve uygular.
  3. Bilimsel anlayışı kavrar ve kendini bu anlayışa göre yönlendirir.
  4. Alanıyla ilgili teorik bilgileri güncel sorunlara uyarlar ve çözüm önerileri getirir.
  5. Bireyleri ve aileleri çocuk gelişimi ve eğitimi konusunda bilgilendirir.