Beslenme ve Diyetetik – Eğitim İçeriği ve Stajlar - Biruni Üniversitesi

Beslenme ve Diyetetik – Eğitim İçeriği ve Stajlar

Dört yıllık eğitim boyunca diyetisyen adayları, ilk yıldan itibaren kendi bilimlerine özel laboratuvar uygulamalarının dışında, sağlık temel alanlarının gerektirdiği tüm laboratuvar, uygulama ve temel sağlık bilimlerini entegre sistemle alarak ulusal ve uluslar arası nitelik kazanmaktadırlar.

Aday diyetisyene, ikinci yıldan sonra, İyi Beslenme Uygulamaları ve Probleme Dayalı Öğrenim ve Öğrenci Panelleri ile eğitime hibrit özellik kazandırılarak usta –çırak ilişkisi içerisinde birebir eğitim verilmektedir. Öğrenci Yönetim-Organizasyon , Birey- Toplum gibi kurul dersleri ile insanın tüm çevresine ve yaşantısına ilişkin nitelikte derslerde almaktadır.

Yine ikinci ve üçüncü yılda “Beslenme ve Diyetetik Bölümü”nün gerektirdiği besin , beslenme ve sağlık- hastalığa ilişkin pek çok dersin yanı sıra, seçmeli dersler ile öğrencilere diğer alanlar ve disiplinlerden de ders almalarına fırsat tanıyan bir program danışmanları aracılığı ile sunulmaktadır.

Üçüncü sınıfın yaz aylarından itibaren aday diyetisyen, Biruni Üniversitesi içi ve dışındaki seçilmiş staj alanlarında öğrendiklerini gözleme, denetimli uygulama imkanı verilen yine teorik desteğin sürdüğü bir staj programı almaktadırlar. Klinik , poliklinik, kurum stajlarına ilaveten öğrenci seçmeli stajlarla “Beslenme ve Diyetetik Bilimi”nin içinde istediği alanda daha fazla staj yapabilmektedir. Son sınıftaki öğrenci mezuniyet semineri ve tezi ile akademik süreçteki diğer uygulamaları da yaparak mezun edilmektedirler.

[divider scroll_text=”Başa Dön”]