Sosyal Hizmet – İş ve Kariyer Olanakları - Biruni Üniversitesi

Sosyal Hizmet – İş ve Kariyer Olanakları

    Sosyal Hizmet – İş ve Kariyer Olanakları

     Sosyal Hizmet bölümünden mezun olan öğrenciler ‘Sosyal Hizmet Uzmanı’’ unvanı alırlar. Aldığı eğitim ile kazandığı ;

1. Kendini tanıma ve kendiyle barışık olma,
2. Özgüvenli ve bağımsız kişilik sahibi olma,
3. Yaratıcı, girişken ve açık fikirli olma,
4. Değişmeye, eleştiriye açık ve hoşgörülü olma,
5. Sorumluluk üstlenme ve yerine getirme konusunda özenli ve titiz olma,
6. Gözlem, analiz ve sentez yeteneğine sahip olma,
7. Sevgi, saygı ve hoşgörüye sahip olup ilişkilerine yansıtabilme,
8. Dinleme ve etkili bir iletişim becerilerine sahip olma,
9. Özeli ve geneli kavrayabilme,
10. Yaşadığı toplumu ve insanını tanıma, 
11. Mesleki bilgi, beceri ve değer temeline sahip olma ve bunları sürekli güncelleştirerek geliştirme,

gibi profesyonel bir mesleğin gerektirdiği unsurlar, iş ve kariyer yolunda önemli kazanımlar sağlayacaktır.

     Sosyal hizmet alanına gün geçtikçe ülkemizde ve dünyada ihtiyaç artmaktadır. Bu ihtiyaç, bilgilerin kazandırılması sonucunda karşılanabilir. Bu programda hedef; ülke ihtiyaçlarına öncelik verilerek dünyadaki gelişmelere paralel, sosyal hizmet konularında bilimsel çalışmalar, projeler yapmak ve bu alandaki bilgi üretiminin sağlanmasında etkin role sahip olmalarını sağlamaktır.

     Başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının merkez, taşra örgütü ve kuruluşları olmak üzere, Sağlık Bakanlığına bağlı tüm kurumlarda, Adalet Bakanlığına bağlı Adalet Teşkilatı ile Ceza İnfaz Kurumlarında, Özel Eğitim Merkezlerinde, Gençlik Merkezlerinde, Sosyal Güvenlik Kurumunda, Sivil Toplum Örgütlerinde, Yükseköğretim Kurumlarında vb. görev yapabilmektedirler. Ayrıca kendilerine ait meslekleri ile ilgili işyeri açabilip danışmanlık yapabilecekleri gibi Koruyucu Aile Hizmetleri, Aile Danışma Merkezleri, Yaşlı Bakım ve Huzurevleri, Sakatların Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri, Toplum Merkezleri, Sosyal Yardım Birimlerinde sosyal hizmet uzmanı olarak görev alacak şekilde yetişmektedirler.

     Programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenci Sosyal Hizmet bilimi alanında veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında yüksek lisans ve doktora derecelerine de başvuruda bulunabilir. Lisans eğitimini tamamlayan kişiler üniversitelerde çalışmak isterlerse araştırma görevlisi sınavında başarılı olmaları gerekir. Bu şekilde göreve başlayan kişiler doktora derecesi aldıktan ve gerekli çalışmaları tamamladıktan sonra yardımcı doçent, doçent ve profesör olarak meslekte ilerleyebilirler.

[divider scroll_text=”Başa Dön”]