Hemşirelik – Eğitim İçeriği ve Stajlar - Biruni Üniversitesi

Hemşirelik – Eğitim İçeriği ve Stajlar

Eğitimi uluslararası standartlar, ulusal yasa, yönetmelik ve gereksinimlerin öngörüldüğü şekilde bilimsel problem çözme, sürekli araştırma ve öğrenmeye dayalı olarak yürütülmesi gereken bir bölümdür. Bu bağlamda hemşire, hem var olan hem de olası sağlık sorunlarının çözümünde bireyi bio-psiko-sosyal-manevi boyutuyla bir bütün olarak değerlendiren ve bilimsel problem çözme sistemi olan hemşirelik sürecini kullanan sağlık profesyoneli olmak zorundadır.

Eğitim süresi 4 yıl olup; İngilizce, temel tıp bilimlerine ilişkin dersler, genel hemşirelik dersleri, hemşireliğin 8 temel alanındaki meslek dersleri ve seçmeli dersleri içermektedir. Öğrencilerimiz, mesleki alan dersleri ile kazanılması beklenen hemşirelik girişimlerini öğretim elemanları eşliğinde beceri laboratuvarında öğrenmekte; klinik ve saha uygulamaları ile becerilerini geliştirmektedir. Son sınıfta öğrenciler intern eğitimi ile çalışma yaşamına hazırlanmaktadır. Bu amaçla her öğrenci son sınıfın ikinci döneminde olmak üzere bir yarıyıl ilgisi doğrultusunda seçtiği alanlardan birinde klinik uygulama yapmakta, böylece mezuniyet sonrası çalışmak isteyeceği alanla ilgili gelişimi ve profesyonel kimliği desteklenmektedir.