Ergoterapi – Eğitim İçeriği ve Stajlar - Biruni Üniversitesi

Ergoterapi – Eğitim İçeriği ve Stajlar

Biruni Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölümü, 2014 yılında kurulmuş ve gelişmiş ülkelerdeki okullar örnek alınarak, çağdaş bir anlayışla hazırlanan eğitim programı ile alanında mesleki ve bilimsel alanda yetkin ergoterapistler yetiştirmek amaçlanmıştır.

Bölümün güncel bilimsel gelişmeler örnek alınarak çağdaş bir anlayışla hazırlanan eğitim programı dört yıldır. Öğrenciler, bölüme lise sonrası Lisans Yerleştirme Sınavından yeterli MF-3 puanı alarak girmektedirler.

Ergoterapistler 4 yıllık lisans eğitimi boyunca, birebir kişilerle, gruplarla veya topluluklarla işbirliği içinde çalışmak için gerekli bilgi, beceri ve davranışlarla donatılırlar ve tıbbi, sosyal, davranışsal, psikolojik, psikososyal, anatomi, fizyoloji, alanlarında mesleki ölçme ve değerlendirme yapmayı öğreten teorik ve uygulamalı dersleri içeren geniş kapsamlı bir eğitim alırlar. 4. Sınıfta ağırlıklı olarak uygulama stajları yer almaktadır.