Dil ve Konuşma Terapisi – Eğitim İçeriği ve Stajlar - Biruni Üniversitesi

Dil ve Konuşma Terapisi – Eğitim İçeriği ve Stajlar

Biruni Üniversitesinin bu lisans programında içerik, diğer bir ifade ile teorik ve uygulamalı dersler ile stajlar temel amaçlar doğrultusunda hazırlanmış olup, içerik sağlam bilimsel temeller üzerine kurulu akademik eğitim ile klinik becerileri kazandırıcı uygulama dersleri ve yeterli staj olanaklarından oluşmaktadır. Ayrıca, bu alanda bulunan çok değerli uluslararası alanyazına ve bilimsel çalışmalara ulaşmak ve böylece öğrencilerin bireysel olarak da gelişim ve öğrenmelerini sürdürmelerini sağlamak için ilk yıl yoğun İngilizce dil eğitimi lisans programı içine entegre edilmiştir. Lisans programını ve stajlarını başarıyla tamamlayan öğrencilerin bu bilgi ve becerileri kazanabilmeleri için öğrenciler genel bir ifade ile şu alanlarda eğitim alırlar:

• Dilbilimin hem normal gelişim gösteren bireylere, hem de yetersiz iletişim sergileyen klinik vakalara uygulanması konusunda teorik ve klinik bilgi.
  • İşitme ve konuşma sistemleri ile ilişkili olarak ses fiziği ve ses analizi.
  • Genel ve özellikle dil ve konuşma, yutma, işitme ile ilgili sistemlerin anatomisi ve fizyolojisi, nöroanatomisi ve nörofizyolojisi ile bu sistemlerdeki bozukluklar.
  • Çocukların ve yetişkinlerin birer insan olarak psikolojik ve sosyal yönden iyi olma hali üzerinde iletişim gereksiniminin etkisi.
  • Gelişimsel veya edinilmiş dil, konuşma ve iletişim bozuklukları, ses bozuklukları, akıcılık bozuklukları, yutma bozuklukları, gelişimsel veya edinilmiş bilişsel bozukluklar gibi çeşitli türde sorunlardan kaynaklanan dil, konuşma, iletişim ve yutma bozuklukları ve bunların terapisi.